Pitäisi olla itsestään selvää, että pomokin on ihminen, mutta edelleen pomoihin valitettavan usein suhtaudutaan kuin peikkoihin tms. Tämä tietysti kärjistäen, mutta tosiasiassa pomot joutuvat edelleen tarpeettoman usein ansaitsemattoman arvostelun ja kritiikin kohteiksi vain asemansa vuoksi. Avoin vuorovaikutus edistää työyhteisön (ja pomon) hyvinvointia Pohjimmiltaanhan kysymys taitaa olla siitä, ettei täysin ymmärretä…
Blogi
Mitä työyhteisösovittelun yksilökeskustelussa tapahtuu?
”Onko se jotain terapiaa? Uteletko asioita, joita voit sitten kertoa työnantajalle? Onko pakko osallistua? Sanotko sinä sitten, mitä ja miten pitää sopia?” Nämä ovat hyviä kysymyksistä, jotka usein nousevat esiin työyhteisösovittelusta puhuttaessa. Tämä on myös itselle hyvä muistutus siitä, että vaikka tulee näiden asioiden parissa paljon työskenneltyä, niin saattaa helposti…
Laki velvoittaa huolehtimaan työpaikan ilmapiiristä
Otan täällä blogin puolella esiin aiheita, joista ihmiset usein kysyvät. Yksi usein toistuva kysymys liittyy siihen, että onko työilmapiirin ongelmat vain ikäviä juttuja, joita pitää sietää, vai onko niiden korjaamiseksi joitakin velvoitteita? Kyllä on velvoitteita. Kun puhutaan työilmapiiristä, niin helposti saattaa unohtua sellainen tosiasia, että työyhteisön ilmapiirin ylläpitämistä ohjaa lainsäädäntö…
Etätyöt vaativat työyhteisöltä yhteisiä pelisääntöjä
Yhteiskuntaamme monin tavoin vaikuttavan koronaviruksen takia etätöiden määrä vääjäämättä lisääntyy niillä aloilla, joilla se on mahdollista. Tästä syystä on hyvä, että siitä jaetaan myös asianmukaista tietoa viranomaistaholta niin työnantajille kuin työntekijöillekin. Työturvallisuuskeskus on koonnut kattavasti ohjeita etätyön teettämisestä ja tekemisestä. Niistä tulisi aina sopia kirjallisesti. Verkkovälitteisyys vähentää helposti tärkeitä tarkentavia…